Kijk je ogen uit in het Kröller-Müller Museum - BLOG

Geplaatst op vrijdag 15 december 2017


Het Kröller-Müller Museum bevindt zich op het prachtige Nationale Park De Hoge Veluwe. Deze trekpleister voor liefhebbers van kunst en cultuur wordt jaarlijks door vele toeristen van over de hele wereld bezocht. Wist je dat het museum in feite het levenswerk is van Helene Kröller-Müller? Zij en haar man kochten zo'n 11.500 kunstwerken op en hebben daarmee de grootste privécollectie van de 20e eeuw. Het museum bezit zelfs de op één na grootste van Goghverzameling ter wereld!

Vandaag rijden we vanaf de VeluweSpecialist in Hoenderloo met onze E-steps een prachtige route over Het Nationale Park De Hoge Veluwe richting het wereldberoemde museum. Het is altijd genieten geblazen als we over het Park rijden. En dat het weer vandaag wat minder is maakt helemaal niet uit. Daardoor is het juist wat rustiger in het Park, waardoor het wild zich af en toe laat zien. Zo bijzonder om het wild voorbij te zien schieten! We stoppen even om de camera tevoorschijn te toveren en dit op de gevoelige plaat vast te leggen... Wat een plaatje!

We vervolgen onze route langs het Jachthuis Sint Hubertus. Waar we natuurlijk ook foto's van maken. Zou het echtpaar Kröller-Müller dit als buitenverblijf hebben gehad?! Wegdromend met het idee dat dit alles in het bezit was van één echtpaar, rijden we verder richting onze volgende stop: het Kröller-Müller Museum.

Nadat we de E-steps op de fietsparkeerplaats hebben geparkeerd, staan we versteld van het aantal mensen dat uit het niets opdoemt voor onze ogen. Stiekem overvalt ons een gevoel van trots. Zoveel mensen die interesse hebben in onze culturele geschiedenis. Fantastisch toch?! Eenmaal binnen zien we verschillende gidsen die zich ontfermen over een groot aantal groepen. Gelukkig, er is ook nog plaats voor ons! We kijken onze ogen uit bij de werken van Picasso en Mondriaan, om nog maar niet te spreken over die van Van Gogh. Een hele gallerij hangt vol met werken van deze grote meester, geweldig! Na een tijdje gefascineerd rondgelopen te hebben, nemen we ook nog even een kijkje in één van de grootste beeldentuinen van Europa met ruim 160 sculpturen. Wat een dag!

Een bezoek aan het Kröller-Müller Museum is superleuk als groepsuitje. Bijvoorbeeld als familie-uitje, bedrijfsuitje of vriendenuitje. Het is zelfs mogelijk om rondleidingen te boeken voor kinderen, slechtzienden of blinden. Deze activiteit is dus voor iedereen geschikt. Want wie wil er nou niet genieten van de beste kunst die Nederland te bieden heeft?

Via de VeluweSpecialisten in Otterlo en Hoenderloo kun je met verschillende vervoersmiddelen (7-versnellingenfiets , (elektrische) fiets, e-step of scooter) en prachtige gratis routes Het Nationale Park de Hoge Veluwe verkennen. Wanneer kom jij de fantastische kunstverzameling in het Kröller-Müller Museum ontdekken?

Hylco - VeluweSpecialist

Delen via: