Mountainbiken op de Veluwe - BLOG

Geplaatst op woensdag 28 februari 2018


Bij mountainbiken denk je vaak aan bossen en deze heeft de Veluwe genoeg. Minder vaak wordt er gedacht aan heidevelden en zandvlakten, maar ook deze plekken zijn super om te mountainbiken. Wij van de VeluweSpecialist laten je graag de mooiste fietsroutes van de Veluwe zien, want de Veluwe is perfect om te mountainbiken!

De fietsroute die je van ons meekrijgt is een route op een GPS systeem. Het GPS wijst je aan de hand van een pijl de weg over de Veluwe. Wanneer je met onze mountainbikes op pad gaat, krijg je mountainbikes mee van het merk Merida. Deze hebben wij in 2017 allemaal nieuw aangeschaft en de fietsen zijn van supergoede kwaliteit. Naast de Merida mountainbike krijg je van ons ook een helm te leen. Want een laaghangende tak is zo over het hoofd gezien, toch?

Bij al onze vestigingen hebben wij mooie mountainbikeroutes voor je klaarliggen. Een route van ca. 20 km en een van ca. 35 km. Vanuit Garderen gaan de fietsroutes het prachtige Speulderbos in. De route van onze vestiging in Hoenderloo leidt je door het Hoenderloose Bos en vanuit Otterlo fiets je door het Roekelse Bos. Uiteraard ben je niet verplicht om je aan onze fietsroutes te houden tijdens het mountainbiken. Je kan ook zelf je route bepalen.

Naast onze mountainbikes voor volwassenen hebben wij ook kindermountainbikes. En voor een supergave ervaring kan je ook de Veluwse natuur in met onze E-mountainbikes. Met een E-mountainbike is de tocht een stuk minder vermoeiend, want door de elektrische trapondersteuning heb je lekker veel vaart. Heuveltjes, zonder veel moeite sta je boven. Mul zand, door de dikke banden van de E-mountainbike ben je er zo doorheen.

Reserveer en betaal je online, dan ontvang je van ons voor vertrek een heerlijke kop koffie of thee. Liever koffie na de mountainbiketocht? Dat kan natuurlijk ook, geen probleem.

Hylco - VeluweSpecialist

Delen via: