Kasteel Doorwerth

Kasteel Doorwerth

Website: glk.nl/doorwerth

Kasteel Doorwerth is een historisch middeleeuws kasteel wat door verschillende adelijke families is bewoond in het verleden. Ooit gebouwd in 1280 en vervolgens verschillende keren gerenoveerd. Bijvoorbeeld de grootschalige naoorlogse restauratie. Veel kamers en gedeeltes van het Kasteel zijn in stand gebleven, deze zijn ook allemaal te bezoeken. Denk hierbij aan de ridderzaal, de oude keuken en de gevangenis. Het kasteel is van dinsdag t/m zondag geopend!

Kasteel Doorwerth is gelegen in de uiterwaarden van de Rijn. Dit is op de grens van de Veluwe, vanaf de Veluwe Specialist Otterlo kan je het kasteel dus bezoeken tijdens een leuke tocht over de Veluwe. Rijd één van de fietstochten over de Veluwe, de mooiste routes zijn gratis meegeleverd bij het huren van fietsen bij de Veluwe Specialist. Ook zijn er elektrische fietsen beschikbaar! Klik hier voor de huidige prijzen en meer informatie over Kasteel Doorwerth.


Fietsroute langs Kasteel Doorwerth?

Bekijk hieronder welke fietsroutes je kunt nemen en vanaf welke locatie je kan vertrekken!:

Schaapskooien route

Vertek vanuit: Otterlo

Wat weet jij nou eigenlijk van de Veluwe? Een fietstocht over de Veluwe is erg leuk maar als je ook meer te weten kan komen over dit natuurgebied is d...