Wandelen met de boswachter door Planken Wambuis

11 Juni
Entree
Normaal: €10,00
06:00 - 08:00
Parkeerplaats Oud Reemst Otterlo
Samen met de boswachter speuren naar wilde dieren? Of verrassende verhalen horen over bijzondere plekken, planten en dieren? Ga mee, lekker de natuur in!

Op verschillende zondagochtenden gaat een gids van Natuurmonumenten op stap. Trek je wandelschoenen aan en maak een wandeling door het prachtige Planken Wambuis. Zelf op pad gaan in de natuur is natuurlijk al leuk, maar met een boswachter op pad gaan die alles vertelt over het gebied en zijn bewoners, is nóg leuker!

Afwisselend landschap
Het landschap van Planken Wambuis bestaat uit een afwisseling van bos, akkers en heide. De uitgestrektheid van het gebied en de afwisselende natuur maken dit bijzondere stukje Veluwe geknipt voor een heerlijke wandeling.

Grote en kleine zoogdieren
In het uitgestrekte Planken Wambuis leven veel grote zoogdieren, zoals wilde zwijnen, reeën, edelherten en grote grazers zoals halfwilde pony’s en Spaanse runderen. De kans op het zien van een aantal van deze soorten is groot. Ook kleinere zoogdieren als de vos en de boommarter komen in Planken Wambuis voor. In de bossen broeden maar liefst drie soorten spechten: grote bonte, groene en zwarte specht.

Praktische info
Koop van tevoren online een kaartje.
Doe stevige schoenen aan.
Neem warme kleding en/of regenkleding mee.
Geschikt voor kinderen vanaf 12 jaar
Honden mogen helaas niet mee.
Tip: neem je eigen verrekijker mee.
De excursie duurt ongeveer 2 uur.
De wandelafstand bedraagt circa 5 km.

Harderwijkerweg 1A 6731 ST Otterlo


Ga naar de website van het evenement

Delen via: