Kinderbronstexcursie Nationaal Park de Hoge Veluwe - Otterlo

30 September
Entree
Normaal: €4,00

Kind: €2,00

16:00 - 17:30
Otterlo
De maand september staat in Het Nationale Park De Hoge Veluwe geheel in het teken van de bronst (paartijd) van de edelherten. In deze tijd strijden de herten om de hinden. Dit doen zij door de hinden te imponeren met onder andere het burlen (bronstroep). Dit machtige geluid is in de avond op veel plaatsen te horen.

Tijdens deze excursie gaan kinderen samen met een natuurgids op zoek naar de bronstige herten. Let op: vanaf de ingangen is het met de auto nog ongeveer 15 minuten rijden naar het centrum waar het Museonder zich bevindt.

Om de bronst ongestoord te laten verlopen, zijn er in de maand september extra rustgebieden ingesteld voor het wild. Hierdoor zijn enkele wandel- en ruiterroutes niet bereikbaar of toegankelijk. Zie de website voor welke routes dit zijn.

Vanwege de enorme belangstelling zijn begeleide bronstexcursies vaak snel volgeboekt. Dit hoeft natuurlijk niet te betekenen dat het schouwspel van de bronst aan je voorbij gaat, het Park is gewoon geopend voor bezoek. Kijk op deze kaart voor de publiekstoegankelijke wildobservatieplekken. Op deze locaties is de kans op het zien van burlende herten het grootst.

Let op: de kosten zijn exclusief entree voor het Park.

Houtkampweg 9 6731 AV


Ga naar de website van het evenement

Delen via: