Wandelexcursie Hoge Veluwe en Tweede Wereldoorlog - Nationaal Park de Hoge Veluwe

20 Oktober
Entree
Normaal: €9,00
13:00 - 16:00
Otterlo, Hoenderloo, Schaarsbergen
In het zuidelijke deel van Het Nationale Park De Hoge Veluwe; het deel dat grenst aan het vliegveld Deelen, zijn veel overblijfselen te vinden van de Tweede Wereldoorlog.

In de omgeving van Deelen hebben de Duitsers destijds het militaire vliegveld Fliegerhorst Deelen aangelegd. Dit vliegveld lag gedeeltelijk op het grondgebied van Het Nationale Park De Hoge Veluwe. Dit deel van het Park is prachtig, en is voor vele bezoekers een stuk minder bekend dan de rest van het Park.

Tijdens deze wandelexcursie bezoekt u het gebied rondom het vliegveld, een gebied waar u normaal gesproken niet mag komen. Het accent ligt op een aantal herkenbare overblijfselen van dit belangrijke vliegveld uit de Tweede Wereldoorlog.
De excursie start bij Theehuis de Kemperberg (vijf minuten fietsafstand van ingang Schaarsbergen) en gaat voor een deel door moeilijk begaanbaar terrein en zal ongeveer drie uur duren.

Let op: prijs activiteit is exclusief entree Park. Bij deze excursie wordt er van het wandelpad afgeweken en loopt u door het hoge gras. In verband met de kans op tekenbeten adviseren wij een lange broek te dragen en een trui of t-shirt met lange mouwen.

Nationaal Park de Hoge Veluwe ingang Otterlo/Hoenderloo/Schaarsbergen


Ga naar de website van het evenement

Delen via: