Cantharel Internationale Vierdaagse - Apeldoorn

9 Juli t/m 12 Juli
08:00 - 00:00
Apeldoorn
APELDOORN- Van dinsdag 9 tot en met 12 juli wordt de 69e editie van de Cantharel Internationale Vierdaagse Apeldoorn weer georganiseerd.

Vanaf woensdag 15 februari kunnen liefhebbers zich inschrijven via de website https://www.4daagseapeldoorn.nl

Al sinds 1954 is de Internationale Vierdaagse Apeldoorn, steeds beginnend op de tweede dinsdag van juli, een begrip onder wandelaars in Nederland. Al tienduizenden wandelaars hebben in de loop der jaren genoten van de unieke Veluwse natuur: de prachtige bossen, heidevelden, zandverstuivingen en sprengen. Maar ook van de pittoreske Veluwse dorpen als Beekbergen, Loenen, Hoenderloo, Vaassen en Hoog Soeren, en Apeldoornse schatten als Stadspark Berg & Bos, het paleispark van Kroondomein Het Loo en Paleis Het Loo.

De Cantharel Internationale Vierdaagse Apeldoorn kent een mooie samensmelting van diverse wandelliefhebbers. Zowel de traditionele wandelsporter als de recreatieve wandelaar kan een wandeltrip op maat samenstellen. Er kan gekozen worden uit de afstanden van 12, 20, 30 en 40 km. Ook kan gekozen worden voor de mogelijkheid om één, twee, drie of vier dagen te lopen. Loop je voor een prestatie of loop je voor je plezier, je gezondheid of om sociale contacten op te doen: iedereen is welkom.

Meer wandelaars in Apeldoorn
“De wandelaar ontdekt de Vierdaagse Apeldoorn opnieuw”, vertelt Irma Woudenberg, bestuurslid van de organisatie, “vorig jaar hadden we een mooie toename van deelnemers, zowel vierdaagse wandelaars, als wandelaars die een of meerdere dagen meewandelden. Nieuwe deelnemers waren verrast over de routes, de gezelligheid en de vriendelijkheid van de vrijwilligers, Kenmerken die door onze vaste deelnemers altijd al gewaardeerd worden.

Volgens Irma blijft de organisatie het wandelen in Apeldoorn zoveel mogelijk stimuleren. Ze vertelt: “De komende jaren wil de Stichting Internationale Vierdaagse Apeldoorn met haar evenement bijdragen aan de strategische doelen om Apeldoorn als levendige stad verder op de kaart te zetten en haar activiteiten verder uitbreiden. De stichting wil als maatschappelijk betrokken organisatie aanspreekpunt zijn voor (het stimuleren en bevorderen van) het wandelen in de gemeente Apeldoorn. Uitgangspunten voor deze wandelactiviteiten blijven de kernwaarden die door de deelnemers van de Vierdaagse Apeldoorn zo gewaardeerd worden: het wandelen in de natuur, toegankelijkheid en laagdrempeligheid die het plezier geven om voor je gezondheid in beweging zijn”. Hiervoor zijn de werkgroepen Wandeltochten Apeldoorn e.o. en de werkgroep Wandelen in Apeldoorn actief.

Nieuwe routes
Elke dag van de Cantharel Internationale Vierdaagse Apeldoorn speelt zich af in een ander gebied van Apeldoorn. Ook dit jaar zijn er weer een aantal wijzigingen aan de routes. Deze wijzigingen zijn gemaakt om er nog meer voor te zorgen dat deelnemers royaal kunnen wandelen in de natuur. Dag 1 speelt zich af rond Ugchelen, Beekbergen en Loenen. Paleis Het Loo is de setting voor dag 2, waarbij de 30 en 40 km ook richting Vaassen gaan. Dag 3 brengt deelnemers naar het Orderbos, Berg en Bos, Hoog Soeren en bij de 40 km zelfs Radio Kootwijk. Op de slotdag, dag 4, gaan wandelaars richting Het Leesten, en bij de 30 en 40 km ook nog via Hoenderloo, naar de finish. Alle deelnemers worden aan het einde met vrolijke muziek begeleid richting de welverdiende bloemen en warme ontvangst door organisatie, vrienden en familie.

Geniet ook van de unieke natuur op de Veluwe tijdens onze gezellige Vierdaagse en kies de afstand en het aantal dagen wat past bij je doel en je gezondheid.
Deelnemers die zich vóór 28 februari inschrijven voor de Cantharel Internationale Vierdaagse Apeldoorn kunnen op vertoon van het inschrijvingsbewijs gratis meewandelen met de Midden Veluwetocht op 2 en 3 maart vanaf van der Valk hotel De Cantharel Ugchelen.

Schrijf je vanaf woensdag 15 februari in voor de Cantharel Internationale 4Daagse Apeldoorn. Inschrijven kan via de website: https://www.4daagseapeldoorn.nl

Zie website


Ga naar de website van het evenement

Delen via: