Wandeling Uitkijkpunt Mossel Valenberg - Otterlo

14 September
Entree
Normaal: €Gratis

Kind: €Gratis

18:00 - 21:00
Otterlo
Net als vorig jaar gaan we ook dit jaar weer aan het begin van de edelhertenbronst naar het Uitkijkpunt Mossel Valenberg. Op de route er naartoe legt de gids uit wat de edelherten bronst nu eigenlijk inhoudt. Wanneer begint die, en wie bepalen het hele spel van bronst wat kunt u gedurende de bronst zoal zien. Met deze introductie op de edelhertenbronst hopen we dat u de komende weken nog meer zult genieten en begrijpen van wat er zich in de Veluwse bossen in deze periode afspeelt. Het wordt een stevige wandeling in de vroege avond zodat we ook kans hebben om wild te spotten. De wandeling gaat door het bos in de richting van de Valenberg, de heuvel biedt een geweldig uitzicht over het open en glooiende landschap. Bij helder weer zijn markante punten als Radio Kootwijk de radio/tv toren van Ugchelen, Otterloo en Arnhem te zien. Maar wij hopen op de vlakte natuurlijk ook wat wild waar te nemen zoals wilde paarden, koeien, wilde zwijnen, reeën of edelherten.

Het wordt een gevarieerde en stevige wandeling met een lange rustpauze op het uitzichtpunt dus neem gerust een kleine zitkruk o.i.d. en een verrekijker mee.
Deelname is gratis, opgeven is verplicht.

parkeerplaats kruising Apeldoornseweg (tussen Otterlo en Ede) en de Plankenwambuisweg. Pluscode voor googlemaps 3PH7+WQJ Ede


Ga naar de website van het evenement

Delen via: