BLOG - Rondje Veluwe op de Elektrische fiets

Geplaatst op woensdag 1 mei 2019


We startten onze dag bij de Veluwe Specialist in Hoenderloo. Na een heerlijk kopje koffie zijn wij op pad gegaan met de elektrische fiets van de Veluwe Specialist. Vooraf hebben wij een mooie route uitgestippeld van 40 km langs alle highlights in de omgeving. De route hebben we gemaakt aan de hand van de fietsknooppunten.

Onze eerste stop was bij het radio gebouw in Radio Kootwijk. Radio Kootwijk is een zenderpark op de Veluwe, dat vroeger een belangrijke communicatieverbinding tussen Nederland en Nederlands-Indië vormde. Het mooie historische gebouw stamt uit 1918. Wist je dat ze hier ook rondleidingen geven met een gids? Klik hier voor meer informatie over de excursie mogelijkheden.

Vervolgens zijn we doorgefietst naar Halte Assel, dit is een leuk eethuisje, hier zijn we even gestopt om gezellig te gaan lunchen de uitsmijter is echt een aanrader! We vervolgden onze fietstocht naar het Leesten daar hebben ze een groot speelveld voor de kinderen en mooie wandelroutes waar de honden los mogen lopen.

Vervolgens zijn wij doorgefietst naar Beekbergen langs de Stoomtrein. De Veluwse stoomtrein maatschappij (VSM) is een stoomtreinmaatschappij die bestaat sinds 1975. De Stoomtrein rijdt tussen Apeldoorn en Dieren over een meer dan 100 jaar oude spoorlijn. Bij het station in Beekbergen is ook een spoorwegmuseum.

Daarna kwamen we aan in het gezellige centrum van Beekbergen met verschillende winkeltjes en horeca gelegenheden. In juli en augustus wordt er in Beekbergen iedere donderdagavond een Veluwse markt georganiseerd waarbij de mensen in kledendracht lopen. In het centrum van Beekbergen kwamen wij langs de IJstijd, hier hebben wij een lekker ijsje gegeten. Ze hebben hier naast heel veel smaken ijs ook prima lunchmogelijkheden en koffie met gebak.

Hierna hebben wij onze fietstocht doorgezet richting de Woeste Hoeve. En via die weg kwamen wij weer terug bij de Veluwe Specialist in Hoenderloo. Een gezellige en prachtige dag fietsen over de Veluwe!

Geschreven door: Linda en Nienke

Delen via: