BLOG: E-mountainbiken rondom Hoenderloo, een uitdagende ervaring!

Geplaatst op 2019-06-18


Wil je nieuwe weggetjes, gravelpaden, zandklimmetjes en singletracks ontdekken op de mountainbike? Ga dan eens mountainbiken met onze GPS route! Wij hebben een 25 km en 40 km route waarbij je zelf via het kompas op het GPS de mooiste paden kiest. De omgeving van Hoenderloo is erg bosrijk, heeft stuifzand gebieden en heidevlaktes. De perfecte combinatie voor een mountainbiketocht!

Duik de bossen in
Bij het vertrek volg je meteen het GPS en zoek je zelf de weg. Het is misschien eerst even wennen, maar al snel vind je de leuke paden en duik je het bos in. Je krijgt meteen het gevoel dat je jouw eigen weg kan gaan en van de gebaande paden af kan wijken. Direct heb ik een korte, leuke afdaling te pakken waar de snelheid even omhoog gaat. Een goed begin van de route!

Los zand
Na een korte stop voor een foto kom je aan bij het stuifzand gebied. Op dit stuk van de route word je meteen uitgedaagd. Met, je raadt het al, hele stukken los zand op het pad waar je met je mountainbike doorheen moet bikkelen! Na dit uitdagende stukje mountainbiken is het tijd voor een rustiger stuk en kan je genieten van de omgeving. Je fietst namelijk al snel over de heide en ziet in de verte het imposante gebouw van Radio Kootwijk, wat een gave locatie!

Vol gas!
Na een kijkje te nemen op deze unieke plek ga je op zoek naar de leuke paadjes die je terug naar Hoenderloo brengen. Binnen no time ben je weer omgeven door de natuur en cross je over de singletracks met korte uitdagende afdalingen. Ook passeer je een aantal stukken over de heide waar je de paden deelt met wandelaars en ruiters. Het laatste stuk richting de Veluwe Specialist in Hoenderloo gaat over een paar lange lanen door het bos. Hier kan je nog even flink op de pedalen staan. Mountainbiken is genieten, en bij thuiskomst krijg je het heerlijke gevoel dat je even sportief bezig bent geweest! Kortom, een gave route die niet alleen geschikt is voor de mountainbikes maar zeker ook voor de E-mountainbikes met de extra dikke banden en elektrische ondersteuning.

Delen via: