BLOG: Buitenrit te paard op de Veluwe

Geplaatst op maandag 27 januari 2020


Na het boeken van een buitenrit te paard bij de Veluwe Specialist begint de voorpret! De buitenritten worden verzorgd door manege Belvedére in Nunspeet. Gelegen tussen drie bosgebieden (het Belvedére, de witte wieven en het zande) is dit de ideale locatie voor het maken van een mooie buitenrit te paard.

Bij aankomst worden we ontvangen door Albert in de sfeervolle kleine bar aangrenzend aan de binnenbak van de manege. Albert is een enthousiaste man die al meer dan 15 jaar werkzaam is op de manege en na eigen zeggen meteen kan zien of mensen ervaren of juist onervaren ruiters zijn. Na een bak koffie en een korte introductie begeven wij ons naar de zadelkamer. Hier halen we onze caps op en zo nodig ook rijlaarzen. Het paard staat ons namelijk al opgezadeld op te wachten omdat wij ons ervaringsniveau en gewicht van te voren hebben doorgegeven. Dit hield voor mij in dat ik werd 'opgezadeld' met Jannes een prachtige Fries.

Omdat ik een onervaren ruiter ben word ik eerst meegenomen naar de bak voor een uurtje les van Albert. Gelukkig legt Albert alles duidelijk uit en heb ik in dit eerste uurtje genoeg kunnen leren om het tweede uur mee de bossen in te gaan. Als ervaren ruiter heb je trouwens de mogelijkheid om meteen de bossen in te gaan en ook een groter gebied te verkennen. Dit gaat echter wel altijd onder begeleiding van iemand van de manege. De buitenrit zelf was heel mooi omdat de bomen schitterende kleuren hadden in de herfst. Tegen mijn eigen verwachting in voelde Jannes en ik elkaar goed aan en was ik in staat om in het bos een klein stukje te draven. Albert lacht en zegt dat zijn doel van die dag weer is behaald. De buitenrit te paard is dus een leuk activiteit en perfect voor een dagje uit op de Veluwe want je gaat ook de mooie natuur in!

Delen via: