Met de mountainbike op ontdekkingstocht!

Geplaatst op 2022-01-21


Je mountainbike staat al klaar bij de Veluwe Specialist vestiging in Garderen. Helm op en trappen maar! Het is maar een klein stukje fietsen naar de start van de mountainbikeroute in Ermelo. Een route die zeer geschikt is voor beginners, maar ook zeker leuk voor gevorderden. Alles wordt met een beetje snelheid spannender toch? ;)

Voordat je het weet waan je je in het prachtige oerbos Speulderbos. Op de Veluwe beter bekend als 'het bos met de dansende bomen'. En dan doemt in de verte de schaapskooi van Ermelo op. Een prachtig gebouw met een rieten bedekking dat onderdak biedt aan zo'n 400 schapen. In het bezoekerscentrum kun je genieten van een heerlijk bakje koffie of thee met wat lekkers. Maar dat kan ook na afloop, eerst maar eens een rondje fietsen.

Scheur over de vals platte stukken op de Ermelose heide en geniet van de wijduitgestrekte vergezichten. Maar vergeet niet om ook goed op te letten, want er wil nog weleens een schaap onverwachts oversteken. Ook de korte bochtjes en boomwortels die recht over het pad lopen zorgen voor voldoende uitdaging. Stuiter de stuiter!

Halverwege de route kun je je bidon bijvullen bij een watertappunt of genieten van wat lekkers bij de horeca aan de bosrand. Even op adem komen en weer door. Op naar de kazerne! Leuk feitje, rondom de kazerne staan allemaal bordjes met de tekst 'Pas op voor UFO's'. Goed je ogen openhouden voor buitenaards leven dus! Even verderop kom je langs de motorcrossbaan met een spannende S-bocht in het pad. Precies op een moment dat je het niet verwacht, je bent gewaarschuwd...

Moe maar voldaan word je via de schaapskooi weer teruggeleid naar Garderen en kun je terugkijken op een fantastische dag! Ook zin om deze route te gaan rijden? Boek je mountainbike bij de Veluwe Specialist en ga eropuit. Tot snel!

Delen via: