Veelgestelde vragen Klimmen


Staat jouw vraag er niet bij? Aarzel dan niet en neem contact met ons op, wij helpen je graag verder!  Praktische informatie
 • Ik ben zwanger, kan ik dan klimmen?

  Wij raden je af om bij ons te komen klimmen indien je zwanger bent. Wil je toch erg graag komen klimmen, overleg dit dan altijd met de verloskundige. Zij kunnen bepalen of deze activiteit wel of niet geschikt voor je is.

 • Hoe werkt het veiligheidssysteem?

  Het ExpoGlider systeem is een veiligheidsysteem waarbij de lifeline al vanaf het eerste punt waar u omhoog gaat wordt aangekoppeld. Gedurende het parcours zit deze vast aan de staalkabel boven de elementen. Pas aan het einde van het parcours kan deze weer afgekoppeld worden. Hierdoor bent u gedurende de klimactiviteit continue gezekerd en hoeft u alleen de ExpoGlider door de bochten te manoeuvreren. Van los- en vastkoppelen tijdens het klimmen, zoals het authentieke systeem, is geen sprake.

 • Waarom is dit klimbos het veiligste klimbos van Nederland?

  Wij hanteren in tegenstelling tot andere klimbossen een systeem waarmee u nooit los kunt komen. Wij maken gebruik van het exploglider systeem. Tevens zijn we TÜV gecertificeerd en zijn onze instructeurs opgeleid met een meerdaagse verplichte cursus die elk jaar herhaald wordt.

 • Hoelang kan ik klimmen?

  Een blok duurt 2,5 uur inclusief instructie. De instructie inclusief het aantrekken van materialen neemt ongeveer een half uur in beslag. Je hebt dus zeker 2 uur de tijd om te klimmen.

 • Vanaf welke leeftijd is Klimbos Garderen geschikt?

  Wij hanteren geen leeftijd in ons klimbos maar een minimale lengte van 1.20 meter. In tegenstelling tot andere klimparken die vaak een leeftijd en een minimale lengte van 1.30 meter of zelfs 1,50 meter hanteren.

 • Mijn kinderen willen zelfstandig klimmen, mag dit?

  Voor kinderen onder de 13 jaar geldt dat zij onder begeleiding van een volwassene dienen te klimmen. Kids dienen minimaal 1.20 meter lang te zijn om het park te mogen betreden. Bekijk voor meer info ons reglement.

 • Moet ik als volwassenen mee als begeleiding voor de kinderen?

  Omdat wij een zekersysteem hebben waarbij je continue gezekerd bent ben je niet verplicht met jouw kids mee te klimmen (mits deze ouder zijn dan 12 jaar!). Uiteraard adviseren wij wel om mee te klimmen, gewoon omdat het voor iedereen leuk is!

 • Hoeveel kinderen mag ik als volwassene op een parcours begeleiden?

  Per volwassene kunt u maximaal 3 kinderen begeleiden.

 • Mag mijn zoon of dochter van 14 jaar mijn andere zoon of dochter van 10 begeleiden?

  Ja dit kan! Mocht de 14 jarige niet verder durven dan betekent ook dat de 10 jarige niet verder mag. Als ouder moet u wel verplicht aanwezig zijn in ons klimbos.

 • Moet ik van te voren een parcours kiezen?

  Nee, u kunt na de instructies zelf de keuze maken voor een parcours waar u mee wilt beginnen. U heeft 2 uur de tijd en de mogelijkheid om meerdere parcoursen doen.

 • Is er voor de personen die niet mee klimmen ook iets te doen?

  Ja, op ons park staat de hoogste picknicktafel van Europa om op te klimmen en klauteren. Maar ook voor de kleintjes is er wat te doen. Het is mogelijk tegenover het klimbos de speelzolder van familierestaurant de Wildebras te bezoeken. Hier kunnen de kinderen vrijuit spelen terwijl de ouders zorgeloos op het terras, in het restaurant of klimbos Garderen kunnen zitten. Verder bevindt zich op een kleine afstand van het klimbos de Veluwe Specialist. Een verhuurshop waar fietsen, e-steps, gps systemen en Twizy's worden verhuurd. Ook kunt u, wanneer u bijvoorbeeld een familiedag heeft en niet iedereen wil klimmen, voor een arrangement kiezen met bijvoorbeeld klootschieten en een huifkar tocht.

 • En als ik niet durf, wat dan?

  Mocht u besluiten om toch niet te gaan dan kunt u geen restitutie van uw entreegeld krijgen. Staat u halverwege de baan en u weet niet zo goed hoe u verder komt, dan zullen onze ervaren instructeurs tips geven en u zo goed mogelijk helpen.

 • Hoe moet ik gekleed zijn?

  Het is raadzaam om comfortabel zittende kleding te dragen en goed schoeisel. Lang haar dient opgestoken te worden.

 • Mag ik mijn eigen klimmateriaal gebruiken?

  Het gebruiken van eigen klimmateriaal is niet toegestaan. Vanwege veiligheidsreden is het dragen van onze klimgordels verplicht.

 • Zijn er kluisjes om waardevolle spullen in op te bergen?

  Ja, deze stellen wij kosteloos ter beschikking.

 • Is er een wc aanwezig?

  Ja, in ons park is een toilet aanwezig.

 • Mag ik eigen drinken en eten meenemen in het Klimbos Garderen?

  Nee, dit is niet toegestaan. Je kan in het klimbos frisdrank, water, koffie/thee, snacks, chips en ijsjes verkrijgen. Wanneer je een kinderfeestje boekt is dit in het arrangement inbegrepen. Aan de overzijde van het klimbos kan je lunchen, borrelen en dineren bij restaurant de Wildebras.

 • Kan ik op de dag zelf nog reserveren?

  Ja dit kan! Bel op maandag tot en met vrijdag 0577-401506 om te controleren of er nog plaats is. In het weekend zijn wij bereikbaar op 0577 460443. Doe dit minimaal 2 uur voordat u wilt gaan klimmen.

 • Kan ik ook zonder reserveren gaan klimmen?

  Ja, de kans is dan wel aanwezig dat u lang moet wachten voordat u aan de beurt bent. Wij raden u aan vooraf in ons reserveringssysteem te kijken of er nog plaats is. U kunt ook bellen (0577-401506) om de beschikbaarheid te checken.

 • Moet ik betalen als ik niet ga klimmen?

  Alleen degene die gaan klimmen moeten betalen. Voor toeschouwers is het park vrij toegankelijk: er zijn picknicktafels aanwezig waar u plaats kunt nemen om leuke foto's te maken! Wanneer u gereserveerd heeft maar in het park besluit toch niet omhoog of verder te gaan is het helaas niet mogelijk geld gerestitueerd te krijgen.

 • Hoe laat van tevoren dien ik aanwezig te zijn?

  U dient een kwartier voor aanvang aanwezig te zijn. Na dit kwartier kan het zijn dat uw reservering, mits u nog niet betaald heeft, wordt vergeven aan anderen. U kunt dan rustig de auto parkeren (gratis), naar het klimbos lopen en de klimgordels in ontvangst nemen. Drink gezellig een kopje koffie in ons klimbos aan de hoogste picknicktafel van Europa.

 • Ik wil voor mijn kind een verjaardagsfeestje organiseren, kan dit?

  Ja, wij hebben een aantal leuke combinaties samengesteld, waarbij de kids na het klimmen pannenkoeken of patat kunnen eten. U dient dit wel van te voren te reserveren.

 • Ik heb schade aan mijn kleding, ben ik hiervoor verzekerd?

  De schade die ontstaat aan uw kleding is voor uw eigen risico. Dit geldt ook voor bijvoorbeeld uw bril: wij adviseren u daarom uw sportbril mee te nemen of ervoor te zorgen dat er een koordje aan uw bril zit. Let op: u klimt in een bos, waarbij de bomen hars kunnen afgeven! Houd hier rekening mee bij de keuze van uw kleding.

 • Ik heb al lang niet meer gesport, kan ik het Klimbos wel aan?

  Wanneer u lichamelijk gezond bent moet u onze routes aankunnen. Voor u begint krijgt u instructies om vervolgens stapsgewijs de uitdaging aan te gaan. Schroom vooral niet om onze instructeurs te vragen hoe u een hindernis makkelijker kunt overwinnen. Wij zijn er om u te helpen!

 • Gaat het klimmen ook door met slecht weer?

  Ja, klimmen kan onder vele weersomstandigheden. Daarbij is het bos extra beschut. Pas wanneer de veiligheid in gevaar komt, zoals bij onweer, kan in overleg worden besloten om het klimmen te annuleren of de afspraak te verplaatsen. Weet u niet zeker of het weer het toelaat om te klimmen? Bel dan even naar 0577-401506 of 0577-460443.

 • Mag ik een hond meenemen naar het Klimbos?

  Nee, het is niet toegestaan om uw hond mee te nemen in ons park.