Ermelo

Ermelo


Ermelo is een wat groter dorp aan de rand van de Veluwe. Er is ook veel te beleven en te zien zo is het centrum gevuld met leuke winkels om te shoppen en restaurants waar je heerlijk kan eten. Rondom Ermelo zijn er verschillende camping & bungalowparken waar je vaak optimaal kan genieten van de Veluwse natuur. Verder kan je ook de Schaapskooi Ermelo bezoeken, of neem je een kijkje bij landgoed Staverden. Ook is er een zwembad en is er midden in het dorp een kanovijver waar je lekker kan kanoën. Ook is er in de buurt een klimbos waar de kinderen veilig tot grote hoogte kunnen klimmen.

Op fietsafstand van Ermelo ligt strand Horst, dit is een recreatiegebied waar je met goed weer zeker een aantal dagen kan genieten. Zo kan je leren windsurfen op het Nuldernauw, naast windsurfen kan je ook kitesurfen of andere watersporten beoefenen. Op het land is het mogelijk om te paintballen met vrienden of lekker een balletje slaan op de Pitch&Putt golfbaan, leuk om te doen met de kinderen! Verder kan je uiteraard ook gewoon lekker zonnen en zwemmen bij strand Horst.

Vanaf de VeluweSpecialist in Garderen kan je elektrische fietsen huren en via landgoed Staverden naar Ermelo fietsen door verschillende bossen en heidevlaktes. Een mooie route wat je ideaal kan combineren met bijvoorbeeld een bezoekje aan de windkorenmolen of museum het Pakhuis in Ermelo. Bij de VeluweSpecialist kan je ook mountainbikes of loopfietsen huren, leuk voor een dagje uit op de Veluwe. Kortom, Ermelo is een veelzijdig dorp waar je samen met je kinderen of gezellig met z'n tweeën kan genieten van verschillende activiteiten en bezienswaardigheden.

Activiteiten in de buurt

E-chopper
Activiteit / Dagje weg E-chopper op de Veluwe
Mountainbiken
Activiteit / Dagje weg Mountainbiken op de Veluwe
Elektrische fietsen
Activiteit / Dagje weg Elektrische fietsen op de Veluwe
E-loopfietsen
Activiteit / Dagje weg E-loopfietsen op de Veluwe
Tandemtocht
Activiteit / Dagje weg Tandemtocht op de Veluwe
Fiets huren
Activiteit / Dagje weg Fiets huren op de Veluwe


Evenementen in Ermelo


15-06:Wild spotten op de Veluwe - Witte Hoogt Ermelo
29-06:Wild spotten op de Veluwe - Witte Hoogt Ermelo
05-07:Aanschuifproeverij bij Wijngaard Telgt - Ermelo
07-07:Wild spotten op de Veluwe - Witte Hoogt Ermelo
18-07:Aanschuifproeverij bij Wijngaard Telgt - Ermelo