Hoenderloo

Hoenderloo


Hoenderloo is het perfecte dorp voor natuur- en kunstliefhebbers, wandelaars, fietsers en iedereen die van rust en schoonheid houd. Hoenderloo is een centraal gelegen dorp op de Veluwe. Naast al de gevarieerde bossen in de omgeving is één van de drie ingangen van het Nationale Park De Hoge Veluwe ook in Hoenderloo. Mede hierdoor is Hoenderloo ook de perfecte uitvalbasis voor mooie fiets- en wandelroutes.

Hoenderloo heeft verschillende campings en bungalowparken waar je een aantal dagen kan genieten van de Veluwse rust. Naast de prachtige omgeving van Hoenderloo ligt het ook nog in de buurt van grote steden als Apeldoorn, Arnhem en Ede. Hierdoor kan je ook gemakkelijk een bezoekje brengen aan bijvoorbeeld de Julianatoren, Burgers Zoo, de Apenheul of Paleis het Loo. Allemaal leuke uitstapjes met bijvoorbeeld de familie. En vergeet de dag niet af te sluiten bij IJs van Co, hier is het lekkerste ijs van de Veluwe te vinden.

Zoals gezegd staat Hoenderloo ook een beetje bekend om haar prachtige wandel- en fietsroutes door de omgeving. Het pand van de Veluwe Specialist Hoenderloo staat midden in het dorp en dichtbij de ingang van het nationale park. Perfect dus om een aantal fietsen te huren of op pad te gaan met de scooters, hiermee ontdek je de mooiste plekjes op de Veluwe. Iets origineler op pad? Huur dan de E-Chopper of de grappige E-loopfietsen. Kortom, Hoenderloo is een gezellig dorp wat perfect is voor een aantal dagen weg op de Veluwe of voor een leuk dagje uit.

Activiteiten in de buurt

E-chopper
Activiteit / Dagje weg E-chopper op de Veluwe
Mountainbiken
Activiteit / Dagje weg Mountainbiken op de Veluwe
Elektrische fietsen
Activiteit / Dagje weg Elektrische fietsen op de Veluwe
E-loopfietsen
Activiteit / Dagje weg E-loopfietsen op de Veluwe
Tandemtocht
Activiteit / Dagje weg Tandemtocht op de Veluwe
Fiets huren
Activiteit / Dagje weg Fiets huren op de Veluwe


Evenementen in Hoenderloo


16-07:Wild spotten op de Veluwe - Hazenbergen Hoenderloo
21-07:Wandelexcursie Hoge Veluwe en Tweede Wereldoorlog - Nationaal Park de Hoge Veluwe
26-07:Wild spotten op de Veluwe - Hazenbergen Hoenderloo
28-07:Struinen vanaf Schaarsbergen - Natioonaal Park de Hoge Veluwe
02-08:Wild spotten op de Veluwe - Hazenbergen Hoenderloo