Nunspeet

Nunspeet


Nunspeet is een dorp wat vooral omringd is door duizenden hectare bos, dit is ook gelijk iets wat de gemeente Nunspeet graag wil behouden. Ook staat Nunspeet bekend om haar vele kunstenaars die in Nunspeet gewoond en gewerkt hebben. Er zijn dan ook verschillende musea, een kunstmarkt en een leuke kunstroute. Maar voor de kinderen is er ook genoeg te doen, zo is er een leuk maïsdoolhof en kan je er midgetgolfen en bowlen.

Nunspeet is ligt niet alleen maar tussen de bossen want het ligt ook aan het Veluwemeer! Perfect dus voor verschillende watersporten. Zo kan je er roeien, surfen, zeilen, vissen, zwemmen en nog veel meer. Ook heeft het nog een zandstrand waar je heerlijk kunt relaxen aan het meer. En valt het weer tegen? Dan kan je altijd uitwijken naar het indoor zwemparadijs. Perfect dus voor een paar dagen weg met de kinderen bijvoorbeeld. Er zijn namelijk ook veel vakantieparken en hotels te vinden in Nunspeet.

Doordat Nunspeet een mooie ligging heeft op de Veluwe kan je ook hier heerlijk fietsen en wandelen. Een fietsen huren is dan ook iets wat veel mensen doen. Deze kan je gemakkelijk online huren bij de Veluwe Specialist. Hier krijg je naast een goed onderhouden 7 versnellings fiets ook gratis de mooiste routes over de Veluwe. Zo ontdek je de leukste plekjes van de Veluwe! Je kan ook origineler op pad gaan door bijvoorbeeld de grappige loopfietsen te huren of de relaxte E-chopper. Kortom, de omgeving van Nunspeet heeft je veel te bieden en is een plek waar je tot rust kan komen maar ook een plek waar je lekker actief bezig kan zijn.