Voorthuizen

Voorthuizen


Voorthuizen is een leuk dorp op de Veluwe wat erg populair is bij de toeristen. Dit is dan ook terug te zien in het aantal campings, recreatieparken en dergelijke. De populariteit is niet geheel onterecht, zomers zijn er meerdere gezellige activiteiten en je bent vanuit Voorthuizen al binnen enkele minuten omringt door mooie Veluwse landschappen. Verder is er een wekelijkse braderie in de zomer en is er elk jaar een Floralia. Verder beschikt Voorthuizen over een buitenzwembad, bowlingbanen en een leuke uitje voor de kleinste kinderen namelijk het Maïsdoolhof.

Rondom recreatieplas Zeumeren is er vooral veel te beleven. Zo kan je heerlijk relaxen op het strand of een verfrissende duik nemen in de recreatieplas. Maar je kan ook leren wakeboarden en waterskiën! Iets te extreem? Doe dan rustig aan en geniet van een middag shortgolf, midgetgolf of voetgolf. Een heerlijke bezigheid in het zonnetje. Toch niet zo mooi weer? Ga dan naar Schateiland Zeumeren, hier kunnen de kinderen zich uitleven in het overdekt speelparadijs. Dit is allemaal op recreatiegebied Zeumeren wat op fiets/loopafstand is van Voorthuizen. Kortom, Voorthuizen heeft veel te bieden en is een leuk dorp waar je overigens ook nog lekker kan genieten van verschillende terrasjes in het gezellige centrum.

Deze gezellig terrasjes zijn gemakkelijk te bereiken met een van de grappige vervoersmiddelen van de VeluweSpecialist in Garderen. Met een mooie rit door de Veluwse bossen ben je al snel in Voorthuizen. Hier kan je een tussenstop maken bij een van de terrasjes of genieten van een lekker ambachtelijk ijsje bij de populaire IJstijd in Voorthuizen. Bij de VeluweSpecialist kan je naast het huren van (elektrische) fietsen of de grappige E-loopfietsen huren. Iets te vermoeiend? Huur dan een leuke E-chopper.

Activiteiten in de buurt

E-chopper
Activiteit / Dagje weg E-chopper op de Veluwe
Mountainbiken
Activiteit / Dagje weg Mountainbiken op de Veluwe
Elektrische fietsen
Activiteit / Dagje weg Elektrische fietsen op de Veluwe
E-loopfietsen
Activiteit / Dagje weg E-loopfietsen op de Veluwe
Tandemtocht
Activiteit / Dagje weg Tandemtocht op de Veluwe
Fiets huren
Activiteit / Dagje weg Fiets huren op de Veluwe


Evenementen in Voorthuizen


29-08:Oldtimer Evenement Voorthuizen
21-09:Floralia bloemencorso Voorthuizen