Fietsen over de VeluweSoms lijkt het wel of de Veluwe gemaakt is voor fietstochten. Door de diversiteit van het gebied leent het zich perfect voor mooie fietstochten door de omgeving. In één fietstocht kan je genieten van bossen, zandafgravingen, heide en uitgestrekte weilanden. Er zijn maar weinig natuurgebieden in Nederland die zo divers zijn als de Veluwe!

Vanuit Garderen is dit allemaal gemakkelijk te bereiken. Vanuit het dorp zijn er veel verschillende fietsroutes van verschillende afstanden, allemaal over de Veluwe. Zo kan je zelf kiezen hoelang je erover wil doen en wat voor soort route jouw voorkeur heeft. Zo kan je kiezen om langs radio Kootwijk te fietsen of over de heide richting Harderwijk. Naast de mooie natuur in de omgeving van Garderen is het ook erg leuk om van klein dorpje naar klein dorpje te fietsen. Zo is één van ’s werelds kleinste steden, Staverden, op fietsafstand van Garderen.

Al deze mooie plekken kunnen gevonden worden door middel van een GPS, bij het huren van fietsen krijg je een GPS die je langs alle hoogtepunten van de Veluwe laat fietsen, ideaal! Hierdoor heb je geen last meer van een kaart en is het ook niet erg als je een keer een bordje hebt gemist. Daarnaast is het natuurlijk ook weer eens wat anders om met een GPS te fietsen, een erg leuke en nieuwe ervaring om de Veluwe te ontdekken. In Garderen zijn verschillende soorten fietsen te huren, zo kan je een normale fiets met versnellingen huren maar bijvoorbeeld ook mountainbikes, elektrische fietsen, E-fatbikes, E-steps en een grappige E-loopfiets. Een normale herenfiets huur je al vanaf €9,50.


Mountainbiken
Activiteit / Dagje weg Mountainbiken op de Veluwe
Elektrische fietsen
Activiteit / Dagje weg Elektrische fietsen op de Veluwe
E-loopfietsen
Activiteit / Dagje weg E-loopfietsen op de Veluwe
Tandemtocht
Activiteit / Dagje weg Tandemtocht op de Veluwe
Fiets huren
Activiteit / Dagje weg Fiets huren op de Veluwe
Klimbos Garderen
Activiteit / Dagje weg Klimbos Garderen op de Veluwe