Fietsroutes Veluwe


De Veluwe heeft 1000 km aan fietspaden dus je bent niet snel uitgekeken op de Veluwe. Maar wat zijn nu de mooiste fietsroutes en wat moet je zeker zien tijdens het fietsen?


Garderen als middelpunt


Midden op de Veluwe ligt Garderen. Een toeristisch dorpje, van vroeger uit, met luxe recreatieparken en vier hotels. Het dorpje ademt rust, groen en natuur uit. Vanuit het centrum kun je wel vijf verschillende routes fietsen! Zo fietst je gemakkelijk naar het hoogst gelegen natuurmeer van Nederland het Uddelermeer, wat eigendom is van onze koninklijke familie. Of een prachtige route over de oude handelswegen naar Harderwijk langs Kasteel Staverden. Een ander hoogtepunt is Boshuis Drie, wat in het bos tussen Ermelo en Garderen verstopt ligt. Fietst je naar het zuidoosten? Dan kun je via de uitkijktoren in Kootwijk kijken over de grootste zandverstuiving van West-Europa. Misschien zie je dan wel de kathedraal van Radio Kootwijk. Hier werd vroeger de telecomverbinding gelegd tussen Nederland en Nederlands-Indië. Vanuit Garderen bezoek je ook gemakkelijk de Hanzestad Harderwijk, met onderweg de marsroute van de Romeinen op de heide bij Ermelo.


Fietsverhuur en gratis fietsroutes


Heb je geen eigen fiets bij je maar wil je wel mooie routes fietsen? Als je in Garderen een fiets huurt krijg je daar gratis fietsroutes bij. Bovenstaande punten zijn daarin opgenomen. Bij de Veluwe Specialist huur je onder andere (elektrische) fietsen, mountainbikes, E-Chopper, en E-loopfietsen. Bekijk ons complete aanbod en wij helpen je graag aan de mooiste fietsroute van de Veluwe.


De leukste activiteiten op de Veluwe:


Mountainbiken
Activiteit / Dagje weg Mountainbiken op de Veluwe
Elektrische fietsen
Activiteit / Dagje weg Elektrische fietsen op de Veluwe
E-loopfietsen
Activiteit / Dagje weg E-loopfietsen op de Veluwe
Tandemtocht
Activiteit / Dagje weg Tandemtocht op de Veluwe
Fiets huren
Activiteit / Dagje weg Fiets huren op de Veluwe
E-chopper
Activiteit / Dagje weg E-chopper op de Veluwe
Klimbos Garderen
Activiteit / Dagje weg Klimbos Garderen op de Veluwe