Mountainbiken Veluwe


De Veluwe heeft de perfecte omgeving om te gaan mountainbiken. Vanuit Garderen, het centrum van de Veluwe, zijn meerdere mountainbikeroutes te rijden.

De Veluwe kenmerkt zich door een heuvelig landschap afgewisseld met bossen, heiden, zandvlaktes en dorpjes. Eigenlijk perfect voor iedere mountainbiker in Nederland! Heb je geen eigen mountainbike? Dan kun je die huren bij Veluwe Specialist. Je huurt dan een mountainbike inclusief GPS systeem. Dit systeem wijst je hemelsbreed de weg door het bos, waardoor je je eigen route kunt kiezen. Zo uitdagend als je zelf wenst!


Fatbiken


Een nieuwe trend op de Veluwe is de Fatbike. Een mountainbike met dikke voor- en achterwielen waarmee je makkelijk door het mulle zand van de Veluwe fietst. Een ander voordeel van een Fatbike is de elektrische ondersteuning waardoor je makkelijk door zandafgravingen komt, ook heuvelop. Op de Veluwe, en vooral rondom Garderen, zijn vele zandafgravingen te vinden.


Fietsroutes


De mooiste fietsroutes lopen vanaf Harderwijk door het bos en de zandvlaktes richting Leuvenum via de Ermelose heide richting Drie. Om vervolgens door het oudste bos van Nederland te fietsen richting de duinen van Garderen. Via de zandafgravingen richting Uddel. In Uddel via 't Hof naar de achteringang van Paleis het Loo. Daarna via Hoog Soeren door de bossen naar Elspeet (de hoge duvel genaamd). En via Staverden weer richting Harderwijk. Een mountainbiketocht vol hoogteverschillen, bos, heide, zandverstuivingen en zandafgravingen. Succes!

Wil je weten welke activiteiten wij nog meer aanbieden op de Veluwe? Bekijk dan het complete aanbod van de Veluwe Specialist.


De leukste activiteiten op de Veluwe:


Mountainbiken
Activiteit / Dagje weg Mountainbiken op de Veluwe
Elektrische fietsen
Activiteit / Dagje weg Elektrische fietsen op de Veluwe
E-loopfietsen
Activiteit / Dagje weg E-loopfietsen op de Veluwe
Tandemtocht
Activiteit / Dagje weg Tandemtocht op de Veluwe
Fiets huren
Activiteit / Dagje weg Fiets huren op de Veluwe
Klimbos Garderen
Activiteit / Dagje weg Klimbos Garderen op de Veluwe
Klootschieten
Activiteit / Dagje weg Klootschieten op de Veluwe