Wild spotten Veluwe


De Veluwe staat bekend om haar prachtige natuur, bossen, heiden, zandvlaktes en de gezellige dorpjes. Maar de Veluwe staat ook bekend om haar 'Big 5'. Oftewel het wild. Om dit wild te zien hebben wij op de Veluwe verschillende excursie mogelijkheden. De Veluwe Specialist weet natuurlijk precies waar de beste observatielocaties zijn om het wild te bekijken.


Wildkansel Garderen


Tussen Garderen, Speuld en Putten bevindt zich een nieuwe wildkansel op een geheime plek midden in de bossen. In dit oudste bos van Nederland zit veel wild waaronder vossen, herten, wilde zwijnen en reeën. Prachtig om te zien en te horen! In een wildkansel moet je heel stil zijn. De route ernaartoe gebeurt dan ook met een elektrokar. En het laatste gedeelte naar de wildkansel is wandelend. Kinderen vanaf 10 jaar zijn van harte welkom om wild te komen speuren in de wildkansel.


Wisent op de Veluwe


Bij Radio Kootwijk, een bijzondere locatie op de Veluwe, kun je vanaf 2016 de wisent ontmoeten. De wisent is een soort buffel die is uitgezet op de Veluwe omdat dit eeuwen geleden ook zijn leefgebied was. Natuurlijk kom je tijdens deze excursie ook reeën, herten en wilde zwijnen tegen.

Wil je zelf wild speuren op de Veluwe? Huur dan een elektrische fiets en rij een prachtige, gratis meegekregen, route over de Veluwe. De kans is groot dat je zelf wild tegenkomt.

Bekijk ons totale aanbod van excursies en vervoersmiddelen.


De leukste activiteiten op de Veluwe:


Mountainbiken
Activiteit / Dagje weg Mountainbiken op de Veluwe
Elektrische fietsen
Activiteit / Dagje weg Elektrische fietsen op de Veluwe
Tandemtocht
Activiteit / Dagje weg Tandemtocht op de Veluwe
Buitenrit te paard
Activiteit / Dagje weg Buitenrit te paard op de Veluwe
Fiets huren
Activiteit / Dagje weg Fiets huren op de Veluwe